VUČIĆEV BATINAŠ ZELJA, BIJE LJUDE PO NEGOTINU

Strahinja Ćirić, organizator protesta #1 od 5 miliona# u Negotinu, napadnut je sinoć ispred svoje zgrade, nakon što je prošle nedelje na protestu u Negotinu govorio o Zoranu Milojeviću Zelji, u javnosti već poznatog kao glavi batinaš SNS-a.

Ćirić je zadobio teže telesne povrede glave i desnog oka, a svojoj ćerki, koja je u trenutku napada bila kod drugarice, rekao je da se ne vraća kući kako bi je zaštitio.

On sam ističe da se ne oseća bezbedno da bi se vratio u svoj stan.

Ćirića su napala tri nepoznata maskirana muškarca ispred ulaza zgrade u kojoj živi, što je odmah prijavljeno policiji koja ga je uputila na hiruško odeljenje.

Obzirom na to da je oftamolog u Negotinskoj bolnici na odmoru, dobio je uput za pregled u Boru, a pošto u Negotinu nema dežurnog rendgen tehničara, iako je zadobio hematom veličine nekoliko centimetara, nisu mu snimili glavu.

Da posetimo, na prethodnom protestu, održanog 7. marta Čirić je govorio da je Zelja „gospodar Negotina“, te da predsednika opštine treba da se povuče u korist svoje zamenice Merline Selenić, za koju je Ćirić, inače član Sindikata Nezavisnost, kazao da je bliska Zelji.

„Aleksandre Vučiću, već smo navikli da je nasilje po tebi legitiman način sukoba sa neistomišljenicima. Mi više nećemo ćutati i nećemo dozvoliti da se ovako ophodiš prema našim sugrađanima“, izjavio je Ćirić i dodao da Vučić nije njihov predsednik i pozvao sve svoje sugrađane da izađu na ulice.

„Nastavićemo da zajedničkim snagama istrajamo u borbi za jednu pristojnu, normalnu Srbiju gde se neistomišljenici neće nikada više prebijati niti će se nad njima vršiti bilo kakav vid pritiska.

Nasilje koje vlast opravdava, samo tvoja vlast – jer si sve poluge moći podredio sebi, je kancer ovog društva i nećemo ti dozvoliti da više ni ti, ni tvoji kumovi, batinaši i naprednjačke falange terotišete narod“, stoji u saopštenju.Uzbuna

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *