VUČIĆ PRIZNAO DA NIJE PREDSEDNIK SVIH GRAĐANA SRBIJE!

„Nisam predsednik te male grupe koja samo pravi buku. Moja je obaveza kao predsednik da razgvoaram sa onim koji su dobili glasove građana i koji mogu formirati vladu“, kazao je Aleksandar Vučić

ORF ukazuje da nije samo opozicija ta koja prebacuje Vučiću da vrši pritisak na medije, već da to čine i međunarodne organizacije, među kojima i Reporteri bez granica na čijoj je rang listi Srbija za godinu dana pala za 10 mesta, kao i Fridomhaus koji govori o delimičnoj slobodi medija.

„Nemam taj utisak. Ali sam spreman o tome da razgovaram. Ima li nekog ko je više napadan nego ja? Te napade vode najvažnije novine i dve televizije gde se 24 sata vodi kampanja protiv mene. Važnije bi bilo da imamo manje polarizacije i veću objektivnost“, poručuje Vučić.

Veršic je ukazao da smanjenje tenzija nije na vidiku kao ni priznanje grašaka sopstvene političke elite dodajući da je pre 20 godina NATO vodio rat za Kosovo i da su svi mediji na tu godišnjicu bili puni priča o žrtvama i herojstvu vojnika, a ništa nije pisano o katastrofalnoj politici Slobodana Miloševića koja je vodila ka tome.

„Prvo, nema ništa što opravdava agresiju NATO, a drugo nema sumnje da nismo uvek napravili pravi i najbolji izbor. Kao predsednik se trudim da Srbija više nikada ne dođe u takvu situaciju i to je sve što mogu reći“, kazao je Vučić.

Veršic je dodao da 20 godina kasnije Srbija regovara o pristupanju EU, od čega je političke svetlosne godine udaljena.

„U Beogradu je nedavno bila državni sekretar u Ministarstvu inostranih poslova Francuske, koja je rekla da u EU vlada skeptičnost prema proširenju, zbog čega je teško očekivati pristupanje u dogledno vreme. Šta se očekuje od Srbije? Da li se veruje da će Srbija radosno reći „hvala što nas ne želite“? Ne, reći će „imamo i prijatelje na drugoj strani“, istakao je Vučić.

Veršic je ukazao da u te prijatelje spada i ruski predsednik Vladimir Putin koji je u januaru boravio u Beogradu, te da uticaj Rusije i Kine postaje sve veći što se duže čeka na jasnu evropsku perspektivu.

Izvor: Ricochet special

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *