Vučić ima rok od 30 dana da podnese ostavku ili 13. aprila OPŠTE DEMONSTRACIJE U BEOGRADU

Potpisnici „Sporazuma sa narodom“ saopštili su danas da ukoliko aktuelni režim ne ispuni zahteve i ne podnese ostavke i ne raspiše slobodne izbore na svim nivoima u roku od 30 dana, da će 13. aprila biti organizovan veliki narodni protest u Beogradu.

„Građani Srbije već tri meseca protestuju u preko 90 gradova. Režim se oglušio o sve zahteve građana koji se odnose na medijske slobode, obračun sa kriminalom i zloupotrebama vlasti i transparentnosti u rešavanju kosovskog pitanja. Dosta je sa ponižavanjem građana Srbije. Nemamo više vremena za čekanje. Vreme je da aktuelni režim ode da bi građanima bilo bolje.

Zahtevamo momentalne ostavke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednice Vlade Ane Brnabić i predsednice Narodne Skupštine Maje Gojković. Tražimo izbore na svim nivoima koji će se održavati nakon 6-9 meseci u kojima bi mediji bili slobodni i ispunjeni ostali zajednički zahtevi opozicije za fer i poštene izbore“, navode potpisnici Sporazuma.

Prvi korak ka slobodnim medijima je trenutna smena direktora i urednika informativnog programa RTS i RTV, a novo rukovodstvo mora da obezbedi objektivno i nepristrasno informisanje na javnim medijskim servisima, a novi sastav REM mora da obezbedi poštovanje zakona o javnom informisanju od strane svih emitera.

„Za ispunjavanje ovih zahteva vlastima dajemo rok od 30 dana. U slučaju da se režim ogluši i o ove zahteve, organizovaćemo 13. aprila veliki narodni protest u Beogradu, na koji ćemo pozvati građane iz cele Srbije. U međuvremenu nastavljamo punu podršku svim protestima „1 od 5 miliona“ koji se održavaju širom Srbije“, poručili su oni.

Uzbuna

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *