Saveti 100-godišnje seksualne terapeutkunje za više strasti

Seks zblišava i trebao bi biti na prvom mestu, a ako ne može pronaći vremena jednostavo napravite kalenda vrućih susreta, savetuje dr. Shirley Zussman.

Žene trebaju odlučniji pristup u ostvarivanju svojih seksualnih želja. Pre 50 godina to nisu mogle, stoga se moderne žene trebaju za to pobrinuti. One trebaju znati kako funkcioniše njihovo telo i šta ih uzbuđuje te to sve podeliti s partnerom. Time mu pokazujete kako imate potpuno poverenje u njega, poručuje dr. Shirley Zussman, američka seksualna terapeutkinja koja je nedavno napunila 100 godina. Ona još uvek radi u struci i savetuje klijente u privatnoj praksi u New Yorku.

Seks treba da bude na prvom mestu

Užurbani način života šteti seksualnom, pa se ljudima često dogodi da zaborave koliko dugo već nisu imali seks. Seks zbližava, a ako ne možete pronaći vremena jednostavno napravite kalendar vrućih susreta, savetuje dr Zussman.

Pripremite utočište za seks

Poslovno okruženje polako se uvuklo u spavaću sobu u kojo se nalaze kompjuteri, TV i mobilni telefoni. To remeti seksualni život i podiže stres. Stoga je to sve najbolje maknuti i stvoriti romantično okruženje u kojem se možete u potpunosti posvetiti sebi.

Fantazije su dobrodošle

Podići temperaturu u spavaćoj sobi ne treba značiti da morate kupiti seksi igračke ili vibrator, već mogu poslužiti i male stvari poput čipkastog donjeg veša. Sama činjenica da se trudite partnera će uzbuditi, a pomoći mogu i fantazije. Ono što se odvija u vašoj glavi, a pomaže vam u krevetu dobrodošla je strategija.

Žene uzbuđuje i sado-mazo

Istraživanja su potvrdila da žene uzbuđuju vezivanje i sado-mazo igrice, pa ne čudi pto je knjiga „50 nijansi sive“ postala pravi hit. Sasvim je u redu probati nešto takvo, ako vas to zanima. To samo može dodatno začiniti vaš seksualni život.

Seks za jednu noć može biti odlično iskustvo

Seks za jednu noć može biti fantastično iskustvo. Možda ne toliko ispunjavajuće kao seks u predanoj vezi, ali odličan izbor ako je to ono što obe strane traže. Važno je samo koristiti zaštitu.

Nemojte zaboraviti na predigru

Oralni seks i nežno dodirivanje osnova je dobrog seksa zato što su brojne erogene zone nevezane uz samu penetraciju. Predigra čini pola seksa i ne sme se podcenjivati, tvrdi dr. Zussman.

Nemojte brinuti o seksu, radite

Ako se bojite da će seks postati sporedna stvar u vašim životima, stavite seks na prvo mesto. Seksualna želja je kod žena osobito jaka što znači da one mogu pomoći svojim partnerima da ni njihova ne jenjava.

Uzbuna

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *