RUMUNI ZAPLENILI VUČIĆEVU DROGU OD MILIJARDU EVRA?!

Kako Rikošet saznaje od izvora u Rumunskom tužilaštvu, brod sa kokainom vrednim milijardu evra povezuje se sa neposrednim okruženjem i prijateljima predsedniks Srbije Aleksandra Vučića!

Da li je on i ko je sve umešan u ovo trgovinu i prevoz istraga će utvrditi kažu iz Vlade Rumunije.

Rumunske vlasti zaplenile su više od tone kaokaina visokog kvaliteta koji je bio skriven na brodu koji se prevrnuo u Delti Dunava, a saopšteno je da je policija privela dvojicu Srba.

Policija je danas donela zaplenjene vreće sa kokainom do agencije za organizovani kriminal u Bukureštu, a njegova ulična vrednost procenjuje se na jednu milijardu evra.

Podparol policije Banila je rekao da su policajci našli kokain 22. marta pored prevrnutog broda u mestu Sveti Đorđe, u istočnoj Rumuniji, kao i da su vlasti privele dvojicu Srba.

Ta droga je ronađena nekoliko dana pošto su policajci našli sličan paket kokaina u toj oblasti koji je verovatno ispao iz kamiona.

Banila je rekao da je droga stigla morem i da je prolazila kroz Rumuniju.

Prema rečima podparola policije, istražitelji su još 20. marta pronašli paket sa 1 kg. kokaina koji je najverovatnije ispao rilikom utovara. Dva dana, kasnije, na obali Crnog mora, u blizini delte Dunava, pronađen je prevrnuti brod kao i nekoliko paketa obavijenih gumenim balonima. Istražiteljima je odmah zapalo za oko da je pakovanje slično onome koje su pronašli ranije.

Dvojica srpskih državljana uhapšena su u vezi sa ovim slučajem: jedan dok je pokušavao da pređe iz Rumunije u Srbiju preko Dunava, a drugi dok je vozio kamion srpskih registarskih tavlica u okrugu Prahova u Rumuniji.

„Prema dosad raspoloživim podacima, izgleda da su i rumunski državljani umešani u ovaj zločin“, izjavio je Banila.

Izvor: Ricochet special

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *